Vi är en aktiv barnfamilj som bor i ett hus med inhägnad trädgård vid Mälaren i Västerås. Våra hundar är en stor del av vår vardag och de är med på det vi gör. Då vi har barn i olika åldrar finns det alltid något som hundarna kan hänga med på och vara delaktiga i! Vi tränar och tävlar i utställning, agility, sök, spår och nosework. Annars finns det alltid någon som kan gosa under en filt i soffan!

Vi har alltid haft hundar i vår familj och fram tills 2013 har vi även haft stora hundar. Men p.g.a. diskbråck fungerar det bättre med mindre hundar och att vi gav oss själva chansen att uppleva även små hundraser har vi inte ångrat en sekund! De växer ju mer man umgås med dem!

Jag (Anna) har alltid haft hund och 2006 tog jag min första kull valpar. Har erfarenhet av kattuppfödning också och har fött upp katter sedan 1999. Har numera inga katter alls, pga allergi i huset. Alla barnen är engagerade i kenneln på olika sätt, äldsta dottern Meduza pluggar djurvård på gymnasiet och är ansvarig för layouten på hemsidan. Xantippa går även hon djurvård på gymnasiet och har utbildat en av våra hundar till IDhund och tränar och tävlar nosework och agility. Våra minsta barn, Nemesis och Zippo tävlar i barn med hund ibland och tränar lite agility och nosework. Pappan i familjen, Anders, är mestadels ansvarig för gos.

Vår första kull dvärgpinschervalpar hade vi i oktober 2012. 1:a april 2013 godkändes namnet Metalhead för vår kennel. Det namnet har vi valt dels därför att vi tycker om heavy metal-musik, men framförallt för att det står för att vi strävar efter att våra hundar ska vara mentalt stabila. År 2013 var också året vi utökade vår kennel med Chihuahua och det känns som en härlig utveckling! Vi följer SKKs riktlinjer och rasklubbens policy i vår avelsverksamhet.

Det har som sagt alltid funnits hund i vårt hem och det är så vi vill ha det! Vår förhoppning är att våra valpar ska kunna ge den glädje till andra som våra hundar ger oss varje dag!

Metalhead

Hälsa - Mentalitet - Utseende